Üdvözöljük az ENAR honlapján!

Az egyes mezőgazdasági haszonállat fajok több éves, szarvasmarha esetében több mint egy évtizedes, múltra visszatekintő Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerei a támogatási célokon túl a tenyésztési, az állat-egészségügyi és az agrárrendtartási igények kielégítését is szolgálják.

Az Európai Bizottság honlapján      érhetők el az egyes haszonállat fajok jelölésével, nyilvántartásával, valamint az ezekkel kapcsolatos eszközökről szóló közösségi jogszabályok, és az egyes országok e téren egymással történő kommunikációjának dokumentumai. A honlapon az állatfajok angol neveire (bovine, porcine, ovine and caprine stb.) kattintással lehet eljutni az adott fajhoz kapcsolódó információkhoz.

Az egyes állatfajokra az eltérő sajátosságoknak megfelelően történt meg a rendszerek kiépítése. A szarvasmarha, a sertés, a juh és a kecske fajok esetében a számítógépes rendszer üzemeltetését mind a tenyészetek, mind az egyedek és az állat mozgások tekintetében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állattenyésztési Igazgatóság (NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság) végzi. A rendszerek működésére vonatkozó információkhoz az adott fajt ábrázoló képre történő kattintással juthat.

Az ENAR adatbázisában nyilvántartott adatokhoz közvetlen hozzáférést biztosítunk azon felhasználóink számára, akik erre jogosultak, és felhasználó névvel és jelszóval rendelkeznek. Amennyiben Önnek van már jogosultsága, úgy az ENAR Információs Rendszer menüpont választásával érheti el az Ön számára engedélyezett lekérdezéseket. A hatósági felhasználókon kívül, jogosultságot a Tenyészet Információs Rendszerben regisztrált állattartók és megyei kapcsolattartó állatorvosok, vagy az általuk felhatalmazott személyek is kaphatnak. Ezt nem hatósági felhasználók a 2961 Jogosultság Igénylő Lapon igényelhetik. Kérjük kitöltés előtt figyelmesen olvassák el az Útmutató - t. A bejelentést követően a regisztrált felhasználók bejelentett email címükön kapnak értesítést a felhasználói azonosítójukról, és jelszavukról, melyek birtokában az állattartó illetve felhatalmazottja hozzáférhet az állattartó által tartott állatok, a kapcsolattartó állatorvos ill. felhatalmazottja pedig a kapcsolattartó körzetében tartott állatok adataihoz. Probléma esetén, kérjük, forduljanak a központi ENAR ügyfélszolgálathoz a lenti telefonszámon, vagy az enarufsz@enar.hu email címen.

Figyelem! Szerverleállásból (2017.04.30.-2017.05.05.) adódó tájékoztatás ITT található!

Felhasználói kézikönyv az ENAR információs rendszer használatához: itt töltheti le.

A rendelhető tenyészsertés füljelzők listája innen letölthető.

Falugazdászok részére: Állatalapú támogatásokhoz való hozzáférés kérő űrlaphoz (2961) a titoktartási nyilatkozatot itt töltheti le

Az ENAR ügyfélszolgálat postázási címe: NÉBIH-ENAR, 1537 Budapest, Pf. 397.

Az ENAR ügyfélszolgálat központi száma: 06-1-336-9050

A NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságának (1024. Bp. Keleti Károly u. 24.) személyes ügyfélfogadási rendje Itt olvasható!

Integralsoft Kft. 2016.02.01-től szarvasmarha füljelzőt nem gyárt

Lótartók figyelmébe! - BIZONYLATOK és TÁJÉKOZTATÓ a LÓFÉLÉK EGYEDI BEJELENTÉSÉHEZ

A pdf formátumban letölthető dokumentumok olvasásához szükséges, hogy a számítógépén telepítve legyen az Adobe (Acrobat) Reader program legalább 6.0, vagy e feletti verziója. Amennyiben az Ön böngészőjéhez még nincs Acrobat Reader program telepítve, akkor innen ingyenesen letöltheti.


                                                                             
   Tenyészetek    Szarvasmarha ENAR     Sertés ENAR      Juh/kecske ENAR      Baromfi Információs Rendszer                    ENAR információs rendszer